Terug

Volg Vandaag Inside

Uitreiking KNVB-beker zonder clubcoryfeeën

Uitreiking KNVB-beker zonder clubcoryfeeën

16 apr 2021, 16:50

Eric Gudde krijgt bij de uitreiking van de KNVB-beker normaal gesproken hulp van een clubcoryfee van de winnende ploeg, maar zondag moet de directeur betaald voetbal van de KNVB het alleen doen. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen 'fysieke' uitreiking op het veld in De Kuip. De beker wordt op een zuil op het podium gezet en kan dan worden gepakt door de aanvoerder van Ajax of Vitesse.

De finale wordt gespeeld in een leeg stadion. Vorig jaar ging de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht helemaal niet door vanwege de pandemie. Het vorige seizoen werd dan ook zonder bekerwinnaar afgesloten.

Scheidsrechter Björn Kuipers kan zondagavond in De Kuip rekenen op hulp van videoarbiter Pol van Boekel en ook van doellijntechnologie. Ajax won de KNVB-beker al negentien keer en is daarmee recordhouder. Vitesse won de beker in 2017. Ricky van Wolfswinkel bezorgde de Arnhemse ploeg met twee doelpunten in de finale tegen AZ (2-0) de eerste hoofdprijs in de clubhistorie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.