Terug

Volg Vandaag Inside

Uitgestelde strafzaak tegen Promes gaat eindelijk beginnen

Uitgestelde strafzaak tegen Promes gaat eindelijk beginnen

10 okt 2022, 10:59

De rechtbank in Amsterdam begint op 21 oktober met het strafproces tegen voetballer Quincy Promes. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 30-jarige oud-Ajacied van poging tot moord. Op een familiefeest in juli 2020 in Abcoude zou hij een neef met een mes in een knie hebben gestoken. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op.

De zaak stond in maart al op de rol van de rechtbank, maar werd toen uitgesteld door ziekte van een van de procesdeelnemers. In aanloop naar de zitting in maart verzwaarde het OM de aanklacht naar poging tot moord. Eerder luidde deze poging tot doodslag dan wel zware mishandeling.

Op 21 oktober gaat het om een zogeheten regiezitting, waarin doorgaans onderzoekswensen van de verdachte en zijn advocaat aan de orde komen. Dit betekent dat de zaak op die dag niet zal worden afgedaan en er een nieuwe zitting volgt.

Promes speelde op het moment van het incident voor Ajax. Begin vorig jaar verhuisde hij naar de Russische voetbalclub Spartak Moskou.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.