Terug

Volg Vandaag Inside

Engeland verslaat Bulgarije op nare avond

Engeland verslaat Bulgarije op nare avond

15 okt 2019, 00:46

Engeland heeft in een naargeestige sfeer met ruime cijfers gewonnen van Bulgarije. Het EK-kwalificatieduel in Sofia eindigde in 0-6. De treffers kwamen op naam van Ross Barkley (twee), Raheem Sterling (twee), Marcus Rashford en Harry Kane. Een deel van de Bulgaarse aanhang maakte zich de hele avond schuldig aan racisme, maar het duel kon met de nodige onderbrekingen en discussies op het veld toch worden uitgespeeld.

Aanvoerder Kane gaf vorige week in de aanloop naar de uitduels met Tsjechië (vrijdag, 2-1 verlies) en Bulgarije een duidelijke boodschap af. Indien er sprake zou zijn van racisme in het stadion, zou de gehele Engelse ploeg van het veld stappen. De Britse delegatie besloot zich in Sofia echter aan de officiële richtlijnen te houden.

De UEFA hanteert bij racistisch gedrag in de stadions een stappenplan. Na een aantal waarschuwingen via de speaker en een tijdelijke onderbreking kan de arbitrage het duel uiteindelijk definitief staken. Zo ver kwam het niet in Sofia, al hielden de kwetsende spreekkoren volgens waarnemers ook na de rust aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.