Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA zoekt naar ruimte voor drie toernooien

UEFA zoekt naar ruimte voor drie toernooien

18 mrt 2020, 11:31

De Europese voetbalfederatie is op zoek naar andere data voor de eindronde van de Nations League, het EK voor spelers jonger dan 21 jaar en de Europese eindronde voor vrouwen.

Die drie toernooien worden niet afgewerkt in de zomer van 2021 omdat het EK dinsdag met een jaar is uitgesteld. De UEFA laat dat woensdag via de eigen website weten.

Het kwalificatietoernooi voor de Nations League kan wel plaatsvinden als het coronavirus dat tenminste toelaat. Het Nederlands elftal is ingedeeld in een kwalificatiepoule met Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen. Voor Oranje staan er tussen september en half november drie thuis- en uitwedstrijden tegen die tegenstanders op het programma.

EK

Jong Oranje en de nationale vrouwenploeg zijn al in de race om deelname aan het EK.

De UEFA stelde het EK dinsdag met een jaar uit vanwege het coronavirus. De Europese voetbalfederatie maakte zo plaats op de internationale kalender, zodat nationale en Europese clubcompetities wellicht kunnen worden uitgespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.