Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA zet tegenaanval in met budget van 4,5 miljard voor Champions League'

'UEFA zet tegenaanval in met budget van 4,5 miljard voor Champions League'

20 apr 2021, 18:32

De UEFA zet een tegenaanval in tegen de Super League, zo melden RMC Sport en Bloomberg. De voetbalbond onderzoekt de mogelijkheden om het startbudget van het miljoenenbal te verhogen naar 4,5 miljard euro, een bedrag dat kan oplopen tot 7 miljard euro.

De Europese voetbalbond trekt daarbij samen op met teams die de Super League weigerden, maar hoopt ook steun te krijgen van clubs die momenteel twijfelen aan deelname aan de nieuwe competitie. Het huidige startbudget van de Champions League bedraagt 3,5 miljard euro.

Twaalf Europese topclubs besloten in de nacht van zondag op maandag zich los te maken van alle bestaande constructies en een nieuwe topliga op te richten. De reacties uit de voetbalwereld waren furieus. UEFA dreigt nu de clubs per direct uit de huidige editie van de Champions League te zetten, voor zover ze daarin nog aanwezig zijn, en de betrokken spelers te verbieden nog voor hun land uit te komen.

Drie van de twaalf betrokken clubs hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League; Manchester City, Chelsea en Real Madrid. Veel spelers van 'de twaalf' zijn normaal gesproken komende zomer actief op het Europees kampioenschap voor landen, onder wie meerdere internationals van Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.