Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA wil aanscherping protocol hersenletsel

UEFA wil aanscherping protocol hersenletsel

29 mei 2019, 20:11

BAKOE (ANP) - De UEFA wil dat het protocol omtrent behandeling van voetballers met hoofdletsel wordt aangescherpt. De instantie heeft onder meer aan 's werelds overkoepelende organisatie FIFA gevraagd hieraan mee te werken.

Volgens Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, is de gezondheid van de spelers het belangrijkst. "Ik heb de indruk dat de huidige regels niet meer toereikend zijn. Artsen zouden meer tijd moeten krijgen de juiste diagnose te stellen, zonder dat het betreffende team gedupeerd wordt."

Ceferin overweegt in dat opzicht tijdelijke vervanging toe te staan, om te voorkomen dat een voetballer in de haast weer het veld in gaat zonder dat dit verantwoord is. Nu moet de teamarts bij hoofdletsel uitdrukkelijk aan de scheidsrechter aangeven dat het 'slachtoffer' het spel mag hervatten.

Onder meer volgens vakbond FIFPRo gaat deze maatregel niet ver genoeg. Deze organisatie pleit voor een onafhankelijke arts bij wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.