Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA wijzigde scheidsrechter Ajax-Real na verzoek uit Madrid

UEFA wijzigde scheidsrechter Ajax-Real na verzoek uit Madrid

18 feb 2019, 20:30

Een belletje van Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid, heeft ervoor gezorgd dat een andere scheidsrechter de leiding had in de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid. Dat meldt Jeroen Grueter in de voetbalpodcast van de NOS.

Oorspronkelijk had de UEFA de Pool Marciniak aangesteld als scheidsrechter. Perez belde de UEFA echter op met het verzoek om een andere leidsman. Plotseling was Marciniak geblesseerd en wees de UEFA de Sloveen Damir Skomina aan als vervanger. Marciniak bleef wel actief bij de wedstrijd als VAR.

Grueter zou het verhaal gehoord hebben van iemand die zeer bekend is met het Spaanse voetbal. 'Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van UEFA-maffia', stelt hij.

In de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid was er veel discussie rondom de arbitrage, doordat uitgerekend VAR Marciniak een goal van Tagliafico afkeurde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.