Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA wijst kampioenen aan bij staken van competities'

'UEFA wijst kampioenen aan bij staken van competities'

17 mrt 2020, 10:50

Dinsdagmiddag staat er een conference call tussen de UEFA en de 55 lidstaten op het programma. In deze meeting besluit de UEFA samen met de leden over het EK 2020 en over de nationale en continentale competities.

In het ergste geval kunnen de competities, dankzij het coronavirus, niet worden afgemaakt. Als dat het geval is, dan wijst de UEFA de kampioenen per land aan. De koplopers van dit moment worden dan gekroond tot nationale kampioen, dat meldt de Spaanse krant AS. Dit zou overigens niet de voorkeur zijn van de UEFA.

Voorzitter Aleksander Ceferin zou naar verluidt liever het EK verplaatsen en de competities afmaken. Het eventueel uitstellen van het EK wordt ook besproken in de conference call. Hetzelfde geldt voor een nieuwe planning van de Champions League en Europa League. Dinsdagmiddag zal er veel duidelijk worden over de toekomst van het Europese voetbal, op korte termijn.

Johan gaf eerder al aan dat het eventuele uitstellen van het EK voor Koeman niet slecht uitkomt. De bondscoach kampt vooral voorin met veel blessures.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.