Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA weert Russische teams ook komend seizoen van Europese toernooien

UEFA weert Russische teams ook komend seizoen van Europese toernooien

2 mei 2022, 19:17

De Oranjevrouwen spelen op het EK voetbal in Engeland komende zomer in de groepsfase tegen Portugal in plaats van tegen Rusland, omdat de UEFA de schorsing van de Russische voetbalbond in stand houdt. Portugal werd door Rusland uitgeschakeld in de play-offs en mag nu alsnog meedoen. Russische teams mogen komend seizoen ook niet meedoen aan Europese toernooien bij zowel de mannen als de vrouwen.

De Russische ploegen zijn eveneens uitgesloten van deelname aan de Nations League, het EK voor spelers onder 21 jaar, de kwalificatie voor het WK voor vrouwen en alle jeugd- en zaalvoetbaltoernooien. Het Russische EK-bid voor 2028 of 2032 is ook door de UEFA stopgezet.

De UEFA schorste de Russische bond eerder dit jaar vanwege de invasie in Oekraïne. Rusland viel het buurland op 24 februari binnen en bezet nog steeds delen in het oosten van het land.

Over Belarus, een bondgenoot van Rusland, is niets bekendgemaakt. De UEFA oordeelde in februari dat Belarus alle thuiswedstrijden op neutraal terrein moet spelen. De Oranjevrouwen weigerden begin april tegen Belarus aan te treden voor de WK-kwalificatie, vanwege de oorlog in Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.