Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA waarschuwt en beboet AC Milan

UEFA waarschuwt en beboet AC Milan

14 dec 2018, 14:09

NYON (ANP) - De UEFA heeft opnieuw een duidelijke waarschuwing afgegeven aan AC Milan. De Italiaanse voetbalclub overtreedt de regels wat betreft Financial Fair Play en moet voor 30 juni 2021 'break-even' draaien.

Mocht AC Milan daar niet in slagen, dan wordt het uitgesloten van Europees voetbal in de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024. Aanvankelijk mocht Milan, dat al jaren meer geld uitgeeft dan dat er binnen komt, ook dit seizoen niet meedoen aan de Europa League. Die beslissing werd echter teruggedraaid nadat de Italianen met succes naar het internationale sporttribunaal CAS waren gestapt.

Tevens houdt de UEFA 12 miljoen euro aan inkomsten in. De komende twee seizoenen mag AC Milan bovendien slechts 21 spelers inschrijven voor Europese wedstrijden.

AC Milan werd donderdag door de Griekse club Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League. In de Serie A staat de zevenvoudig kampioen van Europa op de vierde plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.