Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA vraagt FIFA regels rond hands snel te veranderen

UEFA vraagt FIFA regels rond hands snel te veranderen

5 nov 2020, 20:55

De FIFA moet per direct de regels rondom hands aanpassen. Dat verzoek heeft de Europese voetbalbond bij de wereldvoetbalbond gedaan. Volgens UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zorgen de regels voor steeds meer frustratie.

De internationale spelregelcommissie IFAB veranderde in april van dit jaar enkele regels. Het is nu verdedigend al hands als de speler zijn armen niet langs zijn lichaam houdt. Dat zorgt tot dusverre, ook vanwege de aanwezigheid van de videoscheidsrechter, voor heel veel strafschoppen. Tot voorheen werden die momenten vaak uitgelegd als onopzettelijk hands en werd meestal geen strafschop gegeven.

Ceferin kreeg van veel clubs klachten en hij hoopt nu de FIFA te overtuigen terug te gaan naar de oude situatie. "Het is niet goed voor het voetbal dat bewegingen die niet te voorkomen zijn nu bestraft worden met een strafschop."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.