Terug

Volg Vandaag Inside

'Wij moesten onze verantwoordelijkheid nemen'

'Wij moesten onze verantwoordelijkheid nemen'

17 mrt 2020, 17:14

De UEFA kon niet anders dan het Europees kampioenschap voetbal met een jaar verplaatsen. Dat zei voorzitter Aleksander Ceferin dinsdag in een toelichting.

"Wij staan als UEFA aan het roer van een sport die vele mensen bezighoudt. We hebben nu te maken met een onzichtbare en snel bewegende tegenstander", doelde Ceferin op de uitbraak van het nieuwe coronavirus. "Op deze momenten moet de UEFA en voetbalsport zijn verantwoordelijkheid nemen. We moeten eenheid en solidariteit tonen."

De snelheid van de ontwikkelingen overvielen Ceferin. Precies twee weken geleden reageerde de Sloveen tijdens een congres van de Europese voetbalbond in Amsterdam nog een beetje geprikkeld op de vraag of het EK vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus in gevaar zou komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.