Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA-voorzitter Ceferin wil eenheid nu snel herstellen

UEFA-voorzitter Ceferin wil eenheid nu snel herstellen

21 apr 2021, 09:20

Aleksander Ceferin wil de eenheid tussen de clubs en de UEFA zo snel als mogelijk herstellen. Dat zei de voorzitter van de Europese voetbalbond in reactie op het besluit van Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur om zich terug te trekken uit de aangekondigde Super League.

'Ik zei gisteren dat het bewonderenswaardig is om een fout toe te geven en deze clubs hebben een grote fout gemaakt', aldus Ceferin in een verklaring. 'Maar ze zijn nu weer terug en ik weet dat ze veel te bieden hebben. Niet alleen voor onze competities, maar voor het hele Europese voetbal. Het belangrijkste is nu dat we verder gaan, de eenheid herstellen en samen verder gaan.'

Drie dagen geleden maakten twaalf Europese topclubs bekend de Super League tot stand te willen brengen, een soort van besloten competitie. Dat leidde tot een storm van kritiek, niet in het minst van de Engelse voetbalfans. Na het terugtrekken van de Engelse clubs blijven er nu nog slechts drie clubs uit Spanje en drie uit Italië over: Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan en Internazionale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.