Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA-straf dreigt voor Oekraïner van Benfica na doelpunt tegen Ajax

UEFA-straf dreigt voor Oekraïner van Benfica na doelpunt tegen Ajax

24 feb 2022, 10:00

Aanvaller Roman Jaremtsjoek van Benfica krijgt mogelijk een straf van de Europese voetbalbond UEFA. De voetballer uit Oekraïne trok woensdagavond na zijn gelijkmaker tegen Ajax (2-2) zijn shirt uit. Op het zwarte shirt dat hij daaronder aan had, stond een drietand. Dat is een belangrijk symbool in het wapen van Oekraïne.

Jaremtsjoek wilde zijn landgenoten zo steunen in de oorlog met Rusland, die inmiddels begonnen is. Hij kreeg voor het uittrekken van zijn shirt zoals gebruikelijk een gele kaart van de scheidsrechter. Daar blijft het echter mogelijk niet bij. De UEFA staat het tonen van politieke symbolen niet toe.

Jaremtsjoek begrijpt dat Benfica mogelijk een boete krijgt voor zijn actie. Volgens de reglementen loopt hij zelfs kans op een schorsing. "Maar de club staat achter me en steunt me", zei de Oekraïner. "Ik wilde mijn land graag steunen. De situatie daar maakt mij bang. Ik had er goed over nagedacht."

Oekraïne mocht vorig jaar op het EK met een shirt voetballen waarop een afbeelding van het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en patriottische slogans stonden. Na protest van Rusland moest wel een slogan van het shirt verwijderd worden.

Evgeniy Levchenko kon de manier waarop zijn landgenoot de gelijkmaker tegen Ajax vierde wel waarderen. "Jaremtsjoek respect", twitterde de voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS, die afkomstig is uit Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.