Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA steekt meer geld in vrouwenvoetbal

UEFA steekt meer geld in vrouwenvoetbal

15 okt 2018, 18:30

NYON (ANP) - De UEFA gaat de komende jaren aanmerkelijk meer geld uittrekken voor vrouwenvoetbal. Vanaf 2020 krijgen alle lidstaten 50 procent meer voor de ontwikkeling van de betreffende discipline, 150.000 euro in plaats van 100.000 euro per jaar. Doel is het voetbal te laten uitgroeien tot de grootste sport voor vrouwen in Europa.

,,De mogelijkheden voor vrouwenvoetbal zijn onbegrensd'', zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Hij maakte er ook een persoonlijke missie van. ,,Voor en na mijn benoeming tot voorzitter is het groter maken van vrouwenvoetbal één van mijn grootste uitdagingen geweest.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.