Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA start officieel onderzoek: jarenlange schorsing dreigt voor Ibrahimovic'

'UEFA start officieel onderzoek: jarenlange schorsing dreigt voor Ibrahimovic'

26 apr 2021, 19:03

De Europese voetbalbond UEFA stelt een onderzoek in naar de mogelijke banden van de Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic met een internationaal gokbedrijf. De 39-jarige spits van AC Milan zou volgens eerdere berichtgeving in Zweedse media al enkele jaren mede-eigenaar zijn van een wedkantoor op Malta.

De regels van de UEFA en van de wereldvoetbalbond FIFA staan niet toe dat spelers financiële belangen hebben in gokbedrijven waar geld kan worden ingezet op wedstrijden en competities waarin de betreffende voetballers zelf actief zijn.

De UEFA heeft een speciale inspecteur op de zaak gezet. Het gaat om een onderzoek naar een "mogelijke schending van het tuchtreglement door de heer Zlatan Ibrahimovic wegens het hebben van een vermeend financieel belang in een gokbedrijf."

Indien Ibrahimovic in staat van beschuldiging wordt gesteld, zou het hem naar verluidt op een schorsing van drie jaar kunnen komen te staan, waarbij hij wordt uitgesloten van alle voetbalactiviteiten, en een boete van 100.000 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.