Terug

Volg Vandaag Inside

 UEFA schrapt EK onder 17 weer vanwege coronavirus

UEFA schrapt EK onder 17 weer vanwege coronavirus

18 dec 2020, 14:05

De Europese voetbalbond UEFA heeft ook voor komend jaar het EK voor spelers onder 17 jaar geschrapt. Vanwege de coronapandemie en de uiteenlopende situaties binnen Europa is het volgens de UEFA onmogelijk om in de eerste maanden van 2021 een toernooi te organiseren. Dit jaar ging het EK onder 17 ook al niet door.

De Nederlandse talenten pakten in 2018 en 2019 de Europese titel in deze leeftijdscategorie. Het EK zou dit jaar in Estland zijn en komend jaar op Cyprus. Ook het EK voor voetbalsters onder 17 jaar is geschrapt.

Het is de bedoeling dat de EK's onder 19 komend jaar wel doorgaan. De eindronde van de mannen is in juli in Roemenië, de vrouwen gaan in de zomer naar Wit-Rusland.

Komend jaar staan ook EK's op het programma voor A-landen (mannen, verspreid door heel Europa) en voor beloften (onder 21 jaar, in Hongarije en Slovenië). Het Nederlands elftal en Jong Oranje hebben zich geplaatst voor de eindronde. Jong Oranje speelt eind maart in Hongarije de groepsfase van het toernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.