Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA schrapt Tottenham - Stade Rennais na vele gevallen van corona

UEFA schrapt Tottenham - Stade Rennais na vele gevallen van corona

8 dec 2021, 22:40

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes in de Conference League gaat donderdag niet door. Tottenham heeft te maken met een uitbraak van het coronavirus. Acht spelers en vijf stafleden zijn getroffen.

Tottenham heeft nog maar weinig fitte spelers over en meldt nu op de clubwebsite dat er donderdag niet wordt gevoetbald. "Er zijn besprekingen gaande met de UEFA en we zullen te zijner tijd een verdere update geven over deze wedstrijd", aldus de Spurs.

De afgelasting is ook van belang voor Vitesse. De Arnhemmers zijn in dezelfde poule met Tottenham verwikkeld in de strijd om de tweede plaats, achter de al geplaatste koploper Stade Rennes. Vitesse speelt donderdag tegen Mura, maar weet dan vermoedelijk nog niet waar het aan toe is omdat Tottenham niet speelt. Vitesse en Tottenham hebben nu allebei 7 punten. Het onderling resultaat is gelijk, waardoor doelsaldo de beslissing brengt bij een gelijk aantal punten. Het doelsaldo van Tottenham is op dit moment iets beter.

Statement Stade Rennais

Woensdagavond heeft tegenstander Stade Rennais gereageerd op de afgelasting. De Fransen begrijpen het statement niet en willen de wedstrijd 'gewoon' doorspelen. Spurs zou op eigen houtje het duel hebben afgezegd en de UEFA is niet op de hoogte hiervan. Op de website van Rennais noemt de club de actie van Tottenham onder meer 'een gebrek aan fair play'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.