Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA schorst Roebin Kazan in Europa

UEFA schorst Roebin Kazan in Europa

18 okt 2018, 12:54

NYON (ANP) - De Russische voetbalclub Roebin Kazan mag Europa niet in. De financiële controlecommissie van de Europese bond UEFA heeft de club Kazan voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal. Als de Russen zich volgend jaar of het seizoen daarna kwalificeren voor de Champions League of Europa League, mogen ze niet meedoen.

Roebin Kazan krijgt die straf omdat het niet heeft voldaan aan de regels van Financial Fair Play. Die schrijven voor dat clubs gedurende een bepaalde periode niet meer geld mogen uitgeven dan dat er binnenkomt. De Russische club kan in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Roebin Kazan staat op dit moment in de Russische competitie op de vijfde plaats, een positie die aan het einde van het seizoen een ticket oplevert voor de Europa League. Vorig seizoen eindigde de landskampioen van 2008 en 2009 als tiende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.