Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA schorst Ramos extra duel

UEFA schorst Ramos extra duel

28 feb 2019, 19:54

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft Sergio Ramos voor een extra duel geschorst vanwege het uitlokken van een gele kaart in de uitwedstrijd tegen Ajax (1-2) op 13 februari in de Champions League. De aanvoerder van Real Madrid moet daardoor de eerstvolgende twee duels toekijken in plaats van de gebruikelijke uitsluiting voor één wedstrijd.

Ramos kreeg in de slotfase in Amsterdam zijn derde gele kaart van dit seizoen, na een opzichtige overtreding op Ajacied Kasper Dolberg. Hij was daardoor automatisch geschorst voor het eerstvolgende duel. Vanaf de kwartfinales zou Ramos in de Champions League dan weer met een schone lei kunnen beginnen.

De 32-jarige verdediger gaf kort na afloop zijn opzetje toe. ,,Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet bewust deed'', liet Ramos optekenen. Hij kwam snel op deze woorden terug, maar toen was het kwaad al geschied en opende de UEFA een onderzoek. Ramos werd tijdens de behandeling van de zaak schuldig bevonden aan het opzettelijk incasseren van een gele kaart.

De return tegen Ajax is dinsdag in Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.