Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA schorst Neymar drie duels om belediging

UEFA schorst Neymar drie duels om belediging

26 apr 2019, 20:23

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft aanvaller Neymar van Paris Saint-Germain voor drie Europese duels geschorst wegens het beledigen van de arbitrage. De Braziliaanse sterspeler haalde vorige maand na de uitschakeling van zijn Franse club in de Champions League door Manchester United hard uit op Instagram.

Neymar wond zich op over een ingreep van de arbitrage in de blessuretijd van de return in Parijs (1-3). Scheidsrechter Damir Skomina wees na interventie van de VAR naar de stip, nadat een schot van Diogo Dalot op de elleboog van Presnel Kimpembe was gekomen. Manchester United benutte de penalty en de Engelse club bereikte daardoor alsnog de kwartfinales waarin Barcelona te sterk was.

,,Dit is een schande!'', betoogde Neymar, die in dat duel nog ontbrak vanwege een langdurige voetblessure. ,,Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen nou zijn hand achter zijn rug houden?''

Na die uitlatingen kondigde de UEFA meteen een onderzoek aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.