Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA redde AZ: 'KNVB wilde PSV tweede Champions League-ticket geven'

UEFA redde AZ: 'KNVB wilde PSV tweede Champions League-ticket geven'

30 mei 2020, 21:45

Jaap de Groot onthult in Het Parool dat de KNVB van plan was om niet AZ, maar PSV het tweede Champions League-ticket te geven. De voetbalbond was van plan om het huidige seizoen nietig te verklaren en daarom de eindstand van vorig seizoen aan te houden. De UEFA stak daar op het laatste moment een stokje voor.

'Het plan, gebaseerd op het ongeldig verklaren van de competitie 2019-2020 en uitgaan van de eindstanden van 2018-2019, werd door ingrijpen van de UEFA op het laatste moment afgeblazen. Die maakte één dag voor het overleg met alle Nederlandse clubs (23 april) bekend dat het aanmelden voor Europa diende te geschieden op basis van in het seizoen 2019-2020 geleverde prestaties. Zo werd AZ gered door de gong,' zegt De Groot in Het Parool.

En dan te bedenken dat AZ nu een procedure heeft gestart om de eerste plaats te claimen van Ajax. De club uit Alkmaar vindt namelijk dat zij vanwege het positieve onderlinge resultaat ten opzichte van de Amsterdamers een voorsprong hebben op Ajax. Een eerste plaats zou voor AZ betekenen dat zijn geen voorronde hoeven te spelen voor het miljardenbal.

Johan en Valentijn beklaagde zich eerder al over de procedure van AZ. De twee stoorden zich aan de houding van AZ en vonden dat de club uit Alkmaar genoegen moet nemen met de beslissing uit Zeist.

VIDEO - 'Ik vind dit ook slecht voor het imago van AZ'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.