Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA: 'Problemen rond racisme zit in onze samenleving'

UEFA: 'Problemen rond racisme zit in onze samenleving'

3 mrt 2020, 11:57

De voetbalwereld kan de problemen rond racisme en discriminatie in stadions niet alleen oplossen. Een grote taak daarbij is weggelegd voor overheden en andere instanties, zei Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA tijdens het jaarlijkse congres van de Europese voetbalbond, dit jaar in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

"Velen van ons zijn er ziek van wat we dit seizoen in een aantal Europese stadions hebben gezien", aldus Ceferin. "Het probleem ligt niet op het voetbalveld, waar de diversiteit groter is dan in elke andere sport en waarschijnlijk ook elk ander onderdeel van de samenleving. Het probleem zit in onze samenlevingen. Dit moet stoppen. Dingen moeten veranderen."

Donkere spelers in Europese clubcompetities hebben dit seizoen geregeld te maken met racisme. De racistische bejegening van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van FC Den Bosch ging in november de hele wereld over. Het kabinet in Nederland stelt de komende drie jaar 14 miljoen euro beschikbaar om racisme en discriminatie in de voetbalsport aan te pakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.