Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA laat duel Tsjechië - Schotland doorgaan ondanks afzegging Tsjechië

UEFA laat duel Tsjechië - Schotland doorgaan ondanks afzegging Tsjechië

5 sep 2020, 15:40

De Europese voetbalbond heeft laten weten dat het duel in de Nations League tussen Tsjechië en Schotland van maandag gewoon doorgaat. Tsjechië had de wedstrijd vrijdag afgezegd vanwege het coronavirus. 'De wedstrijd gaat gewoon zoals gepland door', heeft een woordvoerder van de UEFA tegen persbureau AFP gezegd.

'Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met Covid-19', zei de Tsjechische bond eerder in een verklaring op Twitter. 'Het nationale team beëindigt de huidige voorbereidingen met onmiddellijke ingang direct na de overwinning tegen Slowakije.'

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, eraan toevoegend dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen. Het Schotse elftal zal zaterdag zoals eerder gepland de training afwerken in Edinburgh.

De UEFA had afgelopen week al scenario's geschetst voor duels die te maken kregen met besmettingen met het coronavirus. Daarin staat dat een wedstrijd moet doorgaan zolang een team minstens dertien spelers beschikbaar heeft, inclusief één doelman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.