Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA klaagt Engeland aan vanwege laserpen in publiek op Wembley

UEFA klaagt Engeland aan vanwege laserpen in publiek op Wembley

8 juli 2021, 12:56

De Engelse voetbalbond FA moet rekening houden met een straf van de UEFA. De Europese federatie heeft drie aanklachten opgesteld tegen de Engelsen. Zo scheen een supporter woensdag tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken vanaf de tribunes van Wembley met een laserpen in het gezicht Kasper Schmeichel, terwijl de Deense doelman klaar stond voor de strafschop van Harry Kane. Scheidsrechter Danny Makkelie maakte daar melding van.

Supporters staken ook vuurwerk af en verstoorden voor de aftrap met gefluit het Deense volkslied. De UEFA laat de juridische afdeling onderzoek doen.

Engeland wist zich voor het eerst te plaatsen voor de finale van het EK, door Denemarken na verlenging met 2-1 te verslaan. Kane maakte het winnende doelpunt. De Engelse aanvoerder zag zijn strafschop worden gestopt door Schmeichel, maar in de rebound was het wel raak. Engeland neemt het zondag op Wembley op tegen Italië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.