Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA kiest voor nieuwe opzet Champions League

UEFA kiest voor nieuwe opzet Champions League

19 apr 2021, 17:15

De Champions League krijgt vanaf 2024 een andere opzet. De Europese voetbalbond UEFA kiest voor een opzet met 36 in plaats van 32 deelnemers. Het huidige poulesysteem met groepen van vier verdwijnt. In plaats daarvan spelen deelnemers in de eerste fase tien duels, vier meer dan nu, met extra inkomsten tot gevolg.

Het uitvoerend comité van de UEFA besloot maandag tijdens een vergadering in de Zwitserse stad Montreux dat de Champions League vanaf het seizoen 2024-2025 in een zogenaamd 'Zwitsers model' gespeeld gaat worden, net als de Europa League en de nieuwe Conference League die ook 36 deelnemers krijgen. In de nacht van zondag op maandag kondigden twaalf Europese topclubs aan dat ze uit onvrede over de plannen van de UEFA een eigen Super League hebben opgezet.

Alle drie de Europese bekertoernooien krijgen een grote poule met 36 deelnemers. Teams in de Europa League spelen na loting acht duels in de poule. Ploegen uit de Conference League slechts zes. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de achtste finales. De nummers 9 tot en met 24 strijden om nog eens acht plaatsen voor de knock-outfase.

De poulewedstrijden staan voor september tot en met januari op het programma. Via de nationale competities plaatsen 32 ploegen zich voor de Champions League, de Europa League en Conference League. De UEFA wijst vier ploegen aan op basis van prestaties uit het heden en verleden.

Voor minimaal twaalf clubs gaat de nieuwe opzet van de Champions League niet ver genoeg. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen al in augustus beginnen met een Super League, een nieuwe midweekse competitie buiten de huidige Europese toernooien om die 10 miljard euro aan inkomsten moet genereren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.