Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA houdt twee scenario's voor uitspelen Champions League

UEFA houdt twee scenario's voor uitspelen Champions League

23 apr 2020, 19:30

De UEFA blijft voorlopig met twee scenario's werken als het om de hervatting van de Champions League en Europa League gaat. Een mogelijkheid is dat beide toernooien parallel aan de hervatte nationale competities gaan lopen. Een andere optie is ze in augustus af te werken.

Het uitvoerend comité heeft donderdag laten weten dat de nationale competities voorrang krijgen boven de afronding van de Champions League en Europa League, die in de achtste finales waren beland voor de uitbraak van het coronavirus.

De UEFA wilde niet reageren op speculaties dat de finale van de Champions League op 29 augustus in Istanbul wordt gespeeld.

Er zijn geen Nederlandse clubs meer actief in de Champions League en Europa League. Voor de uiteindelijke nummer 1 van de eredivisie, die vrijdag door de KNVB wordt aangewezen, is het nog wel van belang wie de Champions League wint. Als die winnaar zich in eigen land opnieuw voor de Champions League kwalificeert dan plaatst de nummer 1 van Nederland zich namelijk rechtstreeks voor de groepsfase van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Als u echt niet kunt wachten op de hervatting van de Champions League, herbeleef dan hier het legendarische CL-seizoen 2018/19 van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.