Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA houdt coronavirus richting EK scherp in de gaten

UEFA houdt coronavirus richting EK scherp in de gaten

25 feb 2020, 17:55

De UEFA houdt de verspreiding van het coronavirus op weg naar het EK nauwlettend in de gaten. Dat vertelde Michele Uva, de Italiaanse vice-voorzitter van de UEFA. "We zitten in de wachtkamer", zei hij. "We monitoren land per land en volgen de bevelen van de lokale autoriteiten. We komen in actie als dat nodig is en de situatie daar om vraagt."

Van alle Europese landen is Italië het zwaarst getroffen door het coronavirus. Het aantal besmettingen in het land is al gestegen naar 280. Zeven personen zijn overleden. De meeste gevallen zijn in de provincies Lombardije en Veneto. Veel sportevenementen zijn afgelast in Italië. Zes van de tien voetbalwedstrijden in de Serie A worden komend weekeinde achter gesloten deuren afgewerkt.

Rome is nog niet getroffen. In de Italiaanse hoofdstad staan tijdens het EK drie groepswedstrijden en een kwartfinale op het programma. Bij het duel tussen Napoli en FC Barcelona in de Champions League zijn dinsdagavond wel toeschouwers welkom. Het duel tussen Internazionale en Ludogorets Razgrad in de Europa League wordt donderdag zonder fans gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.