Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA en FIFPro veroordelen racisme fans Inter

UEFA en FIFPro veroordelen racisme fans Inter

28 dec 2018, 20:12

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA en de internationale spelersvakbond FIFPro veroordelen het gedrag van fans van Internazionale in de wedstrijd van woensdag tegen Napoli. De bonden doen dat vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

De Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly van Napoli werd geconfronteerd met apengeluiden als hij in balbezit was. De Italiaanse bond bestrafte Inter al door de komende twee thuiswedstrijden het stadion dicht te laten voor supporters.

De UEFA en FIFPro zeggen in de verklaring blij te zijn met het snelle handelen van de Italiaanse bond. ,,Maar we zijn erg bezorgd over deze onacceptabele uitingen van racisme. Ook wordt het driestappenprotocol tegen racisme niet nageleefd. De technische staf van Napoli had de scheidsrechter al meerdere keren gewezen op de racistische uitingen. De UEFA en FIFPro steunen de Italiaanse bond bij verdere maatregelen die worden genomen. We zijn allebei voor een beleid van 'zero-tolerance'.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.