Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA en Europese competities waarschuwen clubs over Super League

UEFA en Europese competities waarschuwen clubs over Super League

18 apr 2021, 19:48

De UEFA en organisatoren van Europese competities willen dat Europese topclubs stoppen met hun plannen over vorming van de Super League. "We zullen alle middelen die voor ons beschikbaar zijn, op alle niveaus, zowel gerechtelijk als sportief, inzetten om een Super League te voorkomen", waarschuwen ze in een gezamenlijke verklaring.

Het statement volgde op de dag dat Italiaanse topclubs in een spoedzitting bijeen kwamen. Juventus, AC Milan en Internazionale willen mogelijk aansluiten bij de Super League. Europese topclubs spelen al langer met het idee tot de oprichting van zo'n nieuwe competitie. De UEFA heeft maandag een bijeenkomst om te praten en te stemmen over hervormingen van de Champions League. De toekomst van de belangrijkste Europese clubcompetitie is onzeker vanwege de plannen van de Super League.

De krant The Times meldde zondag dat de Engelse topclubs Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur zich sowieso bij de Super League willen aansluiten. Manchester City ontbreekt in dat rijtje. De Premier League kwam ook met een statement naar buiten dat de clubs met de onderhandelingen moeten stoppen.

De KNVB steunt de UEFA eveneens. "De KNVB staat volledig achter dit statement van de UEFA. De Super League is niet in het belang van het Nederlands voetbal", meldt de Nederlandse voetbalbond.

De Super League zou uit twintig teams moeten gaan bestaan.

De UEFA wil de Champions League uitbreiden van 32 naar 36 teams. De groepsfase moet worden uitgebreid, zodat de clubs meer topduels krijgen en zo ook meer inkomsten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.