Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA dreigt met sancties tegen Real, Barcelona en Juventus: Negen clubs krijgen boete

UEFA dreigt met sancties tegen Real, Barcelona en Juventus: Negen clubs krijgen boete

7 mei 2021, 19:47

De UEFA dreigt met straffen tegen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus. Die drie clubs hebben nog steeds plannen voor een Super League of een andere nieuw op te zetten competitie.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid waren de andere negen clubs die overwogen mee te doen aan de Super League. Zij hebben zich, mede onder druk van supporters, teruggetrokken. De UEFA heeft een overeenkomst met deze clubs gesloten, staat in een verklaring van de Europese voetbalbond vrijdag. De negen clubs hebben daarnaast ingestemd met een boete van vijftien miljoen euro, die ten goede komt aan jeugdvoetbal.

'Deze negen clubs hebben hun fouten snel erkend en hebben actie ondernomen om hun berouw en toekomstige toewijding aan het Europese voetbal te tonen', zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'Dat kan niet worden gezegd van de clubs die betrokken blijven bij de zogenoemde Super League. De UEFA zal met deze clubs nog aan de slag gaan.'

De plannen voor de Super League kwamen vorige maand naar buiten. De Europese topclubs vinden de verdeelsleutel in de Champions League nu niet goed en vinden dat ze recht hebben op meer geld. Vanwege alle ophef ging het plan binnen 48 uur van tafel.

De UEFA, andere Europese clubs en supportersorganisaties vinden dat de macht en rijkdom van de 'eliteclubs' alleen maar groter worden. Ook waren ze verontwaardigd over het gesloten model, zonder promotie en degradatie, van de nieuwe competitie.

Wim Kieft reageerde in onderstaande video eerder deze week op de eventuele sancties voor Europese topclubs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.