Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA bevestigt straf Mechelen, Gent Europa in

UEFA bevestigt straf Mechelen, Gent Europa in

18 juli 2019, 22:37

BRUSSEL (ANP) - De UEFA heeft bevestigd dat KV Mechelen komend seizoen geen Europees voetbal speelt. De Europese voetbalbond nam het besluit van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) over. Dat bepaalde dat Mechelen het Europese ticket moet inleveren omdat bestuurders van de club schuldig zijn bevonden aan competitievervalsing. KAA Gent neemt het Europese ticket over. De club uit Gent verloren vorig seizoen de bekerfinale van Mechelen.

Gent dient nog wel voorronden te spelen voor de Europa League. Standard Luik is nu direct geplaatst voor de groepsfase.

Mechelen mag komend seizoen wel gewoon uitkomen in de Jupiler Pro League, de hoogste Belgische voetbalklasse. Ook de eerder gevreesde puntenaftrek bleef uit. Wel is de club voor een jaar uitgesloten van deelname aan het Belgische bekertoernooi, de Croky Cup.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.