Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA bestraft Feyenoord met recordboete na wedstrijden tegen Union Berlin

UEFA bestraft Feyenoord met recordboete na wedstrijden tegen Union Berlin

18 nov 2021, 14:26

Feyenoord moet een recordbedrag betalen aan de UEFA door wanordelijkheden van eigen supporters. De boete is opgelegd naar aanleiding van de Conference League-confrontaties met Union Berlin in Rotterdam en Berlijn. Het is alweer de 5de boete die de Rotterdammers dit seizoen krijgen van de Europese voetbalbond.

De problemen rondom de wedstrijd in Rotterdam van 21 oktober resulteerde in een boete van 91.000 euro voor het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van trappen en beledigende teksten. Feyenoord kan zich niet vinden in de laatste 2 incidenten en heeft om uitleg gevraagd bij de UEFA.

De situatie rondom de uitwedstrijd in Berlijn verliep over het algemeen rustig, hoewel er toch weer een boete uitgekomen is: 62.750 euro. Het bedrag is een opsomming voor het afsteken van vuurwerk en gooien van voorwerpen op het veld.

Over de twee duels moeten de Rotterdammers in totaal 153.750 euro overmaken aan de Europese voetbalbond UEFA. In totaal heeft Feyenoord dit seizoen nu 277.875 euro aan boetes betaald aan de Europese voetbalbond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.