Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA behandelt wens Koeman voor grotere EK-selectie op 8 april

28 mrt 2024, 14:47

De Europese voetbalbond UEFA heeft de klachten van onder anderen Ronald Koeman over de in zijn ogen te kleine selecties voor het komende EK al snel gehoord.

De bond laat in een verklaring weten dat de wens van meerdere bondscoaches voor een groep van 26 in plaats van 23 spelers op 8 april wordt besproken tijdens een bijeenkomst met alle geplaatste landen.

"We hebben de uitspraken van enkele bondscoaches gehoord en zullen op 8 april naar hun opvattingen luisteren", luidt de verklaring van de UEFA. "Alle ideeën zullen dan worden overwogen en beoordeeld."

Oranje-bondscoach Koeman deed zijn oproep aan de UEFA dinsdag na de verloren interland bij Duitsland (zie video bovenaan deze pagina). "Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren. Als er één speler wegvalt, kan je al geen elf tegen elf meer trainen. Gelukkig vinden mijn Duitse collega Julian Nagelsmann en veel andere bondscoaches dat ook. De UEFA moet niet eigenwijs zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.