Terug

Volg Vandaag Inside

'UCI sluit transgendervrouwen uit van wedstrijden wielrensters'

'UCI sluit transgendervrouwen uit van wedstrijden wielrensters'

14 juli 2023, 15:37

Vrouwelijke transgenders die na de mannelijke puberteit hun transitie hebben ondergaan mogen niet meer meedoen aan wedstrijden voor wielrensters op de UCI-kalender.

De internationale wielerunie UCI heeft vrijdag de nieuwe regel bekendgemaakt, die vanaf 17 juli in werking gaat. Atleten die niet in aanmerking komen voor de vrouwencategorie, mogen zonder restrictie deelnemen bij de mannen. De UCI laat weten dat het ook meefinanciert aan een onderzoeksprogramma dat zich richt op de veranderingen in fysieke prestaties van goed getrainde atleten die een hormoonbehandeling ondergaan voor een transitie.

De keuze van de internationale wielerunie heeft onder andere te maken met de discussie die oplaaide nadat Austin Killips als eerste transgender vrouw een officiële UCI-koers won. Johan Derksen had hier een duidelijke mening over. Bekijk het in onderstaande video!

Johan over eerste zege van transgender in koers: 'Het is gewoon oneerlijk...'
3:08
Johan over eerste zege van transgender in koers: 'Het is gewoon oneerlijk...'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.