Terug

Volg Vandaag Inside

Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt door Ajacieden

Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt door Ajacieden

6 nov 2022, 20:05

Het Twitteraccount @ED_Eindhoven van het Eindhovens Dagblad is zondagavond rond de klok van 18.30 uur gehackt, meldt het dagblad. Het account heet nu AJAX FANS en roept onder meer op tot het stemmen op politieke partijen PVV en Forum voor Democratie.

Hoofdredacteur Joris Roes laat via Twitter weten dat het dagblad werkt aan het terughalen van het account. "De redactie van het ED probeert deze problemen snel op te lossen. In de tussentijd kunnen gebruikers het profiel ook rapporteren en aangeven dat het profiel gehackt is", schrijft de krant in een bericht op de website.

Het is nog niet duidelijk wie achter de hack zitten. Wel schrijven de hackers: "We konden dit account ook gebruiken om mensen op te lichten. Maar zo ver gaan we niet... Gewoon even een beetje lol maken!" De hackers verwijzen ook naar een Telegram-account. Dat heeft momenteel zo'n twintig abonnees.

Roes zegt tegen het ANP dat het voor de volgers overduidelijk is dat het account is gehackt. "Ieder weldenkend mens die nu leest wat er via het Twitteraccount wordt verspreid, ziet direct dat dit niet van ons afkomstig kan zijn." Hij durft nog niet te zeggen hoe lang het duurt voordat de hack ongedaan gemaakt is. "Maar het liefst wilde ik dat vijf minuten geleden."

Roes laat weten de hack "hartstikke vervelend" te vinden. "We proberen hemel en aarde te bewegen om dit ongedaan te maken. We hebben nog geen idee wat er achter zit en proberen via Twitter dit ongedaan te maken. Ja, het heet nu AJAX Fans, maar het is natuurlijk maar de vraag of die er daadwerkelijk achter zitten."

De hackers schrijven in een andere tweet dat ze lol willen maken: "We konden dit account ook gebruiken om mensen op te lichten. Maar zo ver gaan we niet... Gewoon even een beetje lol maken!" De hackers verwijzen ook naar een Telegram-account. Dat heeft momenteel zo'n dertig abonnees.

Het overnemen van de account gebeurde kort voordat de Eredivisiewedstrijd Ajax-PSV was afgelopen. De Amsterdammers verloren met 1-2.

Het dagblad laat weten via een ander account, @ED_Regio, hun lezers te informeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.