Terug

Volg Vandaag Inside

Twijfel slaat toe bij Hamilton door dominantie Verstappen: 'Heb ik het nog of is het weg?'

Twijfel slaat toe bij Hamilton door dominantie Verstappen: 'Heb ik het nog of is het weg?'

29 nov 2023, 14:30

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft de afgelopen seizoenen aan zichzelf getwijfeld. Dat zegt de 38-jarige Mercedes-coureur in interviews met onder meer de BBC over de afgelopen twee seizoenen waarin hij er niet in slaagde een grandprixzege te boeken.

"Als je lastige seizoenen zoals deze hebt, dan komen er altijd momenten waarin je je afvraagt, ben ik het of is het de auto? Heb ik het nog of is het weg?", zei de Britse zevenvoudig wereldkampioen en meest succesvolle F1-coureur met 103 overwinningen.

Volgens Hamilton was die twijfel er wel degelijk in de twee jaar waarin Red Bull en met name Max Verstappen domineerde. "Omdat je die momenten mist. Als de magie ontstaat, als alles samenvalt, de wagen en jezelf en dat vonkje, dat is uitzonderlijk. Dat is waar je naar op zoek bent."

Hamilton won voor het laatst in de Grand Prix van Saudi-Arabië in december 2021. In de bizarre laatste race van het seizoen daarna in Abu Dhabi verloor de Brit de strijd om de wereldtitel van Verstappen. "Ik ben ook maar een mens", zei Hamilton. "Als iemand tegen je zegt dat hij die dingen niet voelt, dan zijn ze in ontkenning. We zijn allemaal menselijk."

Hamilton werd afgelopen seizoen derde in het algemeen klassement.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.