Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente profiteert van toptransfer Andersen

FC Twente profiteert van toptransfer Andersen

12 juli 2019, 14:55

De Franse voetbalclub Olympique Lyon heeft zich versterkt met Joachim Andersen. De 23-jarige verdediger komt voor bijna 30 miljoen euro over van Sampdoria, dat hem twee jaar geleden voor zo'n 2 miljoen wegplukte bij FC Twente. De Deen ontwikkelde zich bij de Italiaanse club zo sterk, dat hij de aandacht trok van diverse topclubs in Europa.

"Andersen is een ongelooflijk goede speler", zegt voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon. "Hij gaat ons beter maken met zijn kwaliteiten en tactisch inzicht." Twente haalde Andersen op jonge leeftijd weg uit Denemarken. De verdediger brak enkele jaren later door in de hoofdmacht van de Tukkers. Nu de Deen een toptransfer maakt naar Lyon, kan FC Twente een opleidingsvergoeding tegemoet zien.

Andersen verlengde eind vorig jaar zijn contract bij Sampdoria nog tot medio 2022. Hij wordt bij Lyon teamgenoot van onder anderen Kenny Tete en Memphis Depay.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.