Terug

Volg Vandaag Inside

Twente-middenvelder Zerrouki: 'Ik vind mezelf niet minder dan Sangaré en Álvarez'

Twente-middenvelder Zerrouki: 'Ik vind mezelf niet minder dan Sangaré en Álvarez'

10 nov 2022, 20:30

Ramiz Zerrouki denkt dat hij niet onder doet voor PSV'er Ibrahim Sangaré en Edson Álvarez. De middenvelder zegt dat in een interview met Voetbal International.

Afgelopen zomer stond Zerrouki nog in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. Uiteindelijk bleek de vraagprijs van de Enschedeërs te hoog en ketste de overgang af. FC Twente doet in het huidige seizoen echter niet veel onder voor de Rotterdammers: de Tukkers staan namelijk op een knappe vierde plek in de Eredivisie: één punt achter Feyenoord en vier achter koploper PSV.

Bij de koploper speelt Sangaré op de plek van Zerrouki, terwijl Álvarez die positie invult bij Ajax. "Vóór de verdediging, daar kan ik mijn spel spelen en dominant zijn", aldus de Algerijn. Volgens Zerrouki zou hij de PSV'er en Ajacied prima kunnen vervangen: "Nee, maar heel eerlijk: ik vind mezelf niet minder dan die twee. Zij spelen in een team met nog meer kwaliteit om zich heen, het lijkt me dat voetballen dan alleen nog maar makkelijker wordt. Ik zou die positie ook op hun niveau kunnen invullen".

De middenvelder neemt de Ivoriaan van PSV als voorbeeld: "Als je mij naast Sangaré zet, ziet hij er natuurlijk veel sterker uit. Maar niet alles draait om fysiek. Het is ook slimheid in duels, hoe je staat, hoe gretig je bent. Laatst zag ik een lijstje van spelers met meeste balveroveringen in de Eredivisie. Joshua Brenet en ik stonden eerste en tweede. Drive is bepalend. Iemand kan sterker zijn dan je denkt, dan je ziet. Geldt ook voor mij".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.