Terug

Volg Vandaag Inside

Tweede sponsor breekt met Antwerp na aanstelling Overmars

Tweede sponsor breekt met Antwerp na aanstelling Overmars

24 mrt 2022, 16:22

Royal Antwerp FC ziet opnieuw een sponsor afhaken door de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Eerder op de dag werd bekend dat Select Group heeft besloten om de samenwerking na dit seizoen niet te vernieuwen, en nu blijkt ook Descroes niet langer in zee te willen met de Belgische voetbalclub. 

Het havenbedrijf is al drie jaar partner van Antwerp, en heeft nog een overeenkomst tot 2024, maar wenst die dus stop te zetten. ‘We hebben Antwerp vanmorgen laten weten dat we het contract stopzetten. We hebben de voorbije jaren werk gemaakt van professionalisering, waarden en normen en meer vrouwen op de werkvloer. Wij willen een duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur. We hebben op dit moment nog een overeenkomst van twee jaar met de club. Maar zelfs al leggen zij een boete op voor het verbreken van ons contract, dan nog houden wij het been stijf. Het is jammer dat de aanstelling van Overmars niet eerst is besproken met de sponsors’, aldus het statement van Maxim Van Hoorebeeck, mede-eigenaar van Descroes. 

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert.

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. ‘Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten’, zei hij. ‘Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.