Tweede nederlaag op rij Van Bommel met Wolfsburg in Bundesliga

2 okt 2021, 17:35

Trainer Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg de tweede nederlaag op rij moeten incasseren in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach zegevierde in Wolfsburg met 3-1 dankzij een flitsende start met twee doelpunten in de eerste 7 minuten. De ploeg van Van Bommel had vorige week ook al verloren bij TSG 1899 Hoffenheim (3-1).

De Nederlandse trainer begon met vier overwinningen in de Duitse voetbalcompetitie. Uit de laatste drie duels pakte Wolfsburg echter slechts 1 punt, waardoor de ploeg is gezakt naar de vijfde plaats. Midweeks moesten spits Wout Weghorst en zijn teamgenoten in de Champions League genoegen nemen met een punt tegen Sevilla (1-1).

Breel Embolo opende al in de 5e minuut namens Gladbach de score met een omhaal. Op aangeven van de Zwitserse spits tekende Jonas Hofmann even later voor de 0-2. Luca Waldschmidt bracht al snel de spanning terug, maar verder kwam Wolfsburg niet. De thuisclub moest een kwartier voor tijd verder met tien man, nadat verdediger Maxence Lacroix met twee gele kaarten van het veld was gestuurd. Wolfsburg-doelman Koen Casteels stopte nog wel een strafschop van Lars Stindl, maar diep in de blessuretijd besliste Joseph Scally het duel met de 1-3.

Zonder de nog steeds geblesseerde topschutter Erling Haaland won Borussia Dortmund met 2-1 van FC Augsburg. Raphaël Guerreiro (strafschop) en Julian Brandt maakten de doelpunten voor de ploeg van oud-PSV'er Donyell Malen, die na ruim 70 minuten werd gewisseld. Dortmund staat met 15 punten uit zeven wedstrijden op de tweede plaats achter landskampioen Bayern München (16 uit zes).

Doelman Mark Flekken, die zich maandag voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal, won met SC Freiburg bij Hertha BSC: 1-2. Nils Petersen maakte in de 78e minuut het winnende doelpunt in Berlijn. Jurgen Ekkelenkamp (ex-Ajax) deed het laatste half uur mee bij Hertha BSC. Freiburg staat met 15 punten op de derde plek.