Terug

Volg Vandaag Inside

Tweede Kamer schorst Thierry Baudet wegens niet opgeven nevenfuncties

Tweede Kamer schorst Thierry Baudet wegens niet opgeven nevenfuncties

18 okt 2022, 15:53

De Tweede Kamer heeft voor een schorsing van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet gestemd. Daardoor mag Baudet een week lang niet deelnemen aan Kamerdebatten. De sanctie was voorgesteld door het integriteitscollege van de Tweede Kamer, omdat Baudet nevenfuncties niet heeft opgegeven in het register dat hiervoor bedoeld is.

Er stemden bij een hoofdelijke stemming 119 Kamerleden vóór het voorstel om Baudet te schorsen, twee stemden tegen. De fracties van Forum voor Democratie, PVV en Groep Van Haga verlieten de zaal tijdens de stemming.

Baudet heeft onder meer niet vermeld dat hij bestuurslid is voor FVD en directeur van uitgeverij THPB Media b.v. In beide functies gaat het om commerciële activiteiten. Het college kwam vorige week met de aanbeveling om Baudet te schorsen. Volgens Baudet worden door de regels de Kamerleden de mond gesnoerd. Het is voor hem een "principiële zaak", zegt hij over de kwestie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.