Terug

Volg Vandaag Inside

Twee voetballers uit Oekraïne om het leven gekomen in oorlog met Rusland

Twee voetballers uit Oekraïne om het leven gekomen in oorlog met Rusland

1 mrt 2022, 19:16

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft ook de levens geëist van twee profvoetballers uit Oekraïne. Het gaat om Vitalii Sapylo (21) en Dmytro Martynenko (25), dat meldt spelersvakbond FIFPro.

Sapylo besloot om bij het leger te gaan als tankcommandant. Na een gevecht met de Russen overleed hij op 21-jarige leeftijd aan het front. Hij hielp mee om hoofdstad Kiev te verdedigen tegen het leger van Vladimir Poetin. Sapylo speelde bij Karpaty Lviv.

De tweede voetballer, Dmytro Martynenko, stierf op 25-jarige leeftijd samen met zijn moeder toen een Russische bom insloeg bij hun thuis. Martynenko voetbalde voor FC Gostomel op het tweede niveau in Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.