Terug

Volg Vandaag Inside

Twee penalty's en rode kaart Manschot teruggedraaid door VAR: 'Wat een onkunde'

Twee penalty's en rode kaart Manschot teruggedraaid door VAR: 'Wat een onkunde'

29 jan 2023, 19:13

Scheidsrechter Manschot speelde zondagavond een hoofdrol tijdens de wedstrijd tussen Cambuur en Fortuna Sittard (1-2). De arbiter zag maar liefst twee penalty's en een rode kaart teruggedraaid worden na inmenging van VAR Clay Ruperti.

In minuut 72 gaat het mis voor de scheidsrechter van dienst; na een aanval van Cambuur fluit Manschot voor een strafschop waarna Rodrigo Guth óók nog het veld moet verlaten met een rode kaart. De VAR stak daar echter een stokje voor. En hoe.

Videoscheidsrechter Ruperti had namelijk al vóór het penaltymoment een overtreding geconstateerd in de zestienmeter van Cambuur (Burak Yilmaz neergehaald). Hierom kon Manschot niet anders dan de penalty en rode kaart intrekken om vervolgens Fortuna wél een kans vanaf 11 meter te gunnen. Deze werd benut door Yilmaz: 1-1.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Na de benutte strafschop kwam Fortuna beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de verdiende 1-2 voorsprong via Inigo Cordoba. In de 94ste minuut leken de bezoekers tóch nog twee punten te verliezen nadat Remko Balk naar de grond ging en Manschot opnieuw voor een strafschop floot. Echter was het wéér de VAR die de arbiter naar het scherm riep waarna Manschot wéér zijn beslissing ongedaan moest maken.

Het optreden van de leidsman doet na afloop dan ook veel stof opwaaien. "Uiteindelijk heeft hij het bij het goede eind", reageert Kenneth Perez ogenschijnlijk cynisch bij ESPN. Serieus: "De VAR heeft deze wedstrijd zijn waarde bewezen". Volgens Kees Kwakman had hij zéker de overtreding op Yilmaz moeten zien. "Wij riepen dat allemaal tegelijk."

Oók op sociale media moet Manschot het ontgelden:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.