Terug

Volg Vandaag Inside

Twee Nederlanders in beste team van EK-kwalificatie

Twee Nederlanders in beste team van EK-kwalificatie

29 nov 2019, 15:10

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zijn door de UEFA opgenomen in het beste elftal van de EK-kwalificatie. Op basis van statistieken behoorden zij tot de beste elf spelers van de afgelopen kwalificatiecampagne. Naast Nederland levert ook Engeland twee spelers af, namelijk Harry Kane en Raheem Sterling.

De UEFA heeft in het doel gekozen voor Andriy Pyatov. Met vijf clean sheets was de keeper van Oekraïne volgens de Europese voetbalbond de beste keeper van de EK-kwalificatie. Oranje is dus gewaarschuwd wanneer ze Oekraïne treffen in de groepsfase van het EK.

Wijnaldum scoorde acht keer tijdens de kwalificatie en leverde ook tweemaal een assist voor één van zijn ploeggenoten. De middenvelder van Liverpool trof daarmee vaker doel dan Memphis. Hij scoorde zes keer en was goed voor liefst acht assists. Deze statistieken leveren hem ook een plek op in 'het beste team van de EK-kwalificatie'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.