Terug

Volg Vandaag Inside

Twee Ajacieden op scherp in CL-duel met Borussia Dortmund

Twee Ajacieden op scherp in CL-duel met Borussia Dortmund

3 nov 2021, 10:24

Twee Ajax-spelers staan woensdagavond op scherp in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Edson Álvarez en Jurriën Timber zijn bij een gele kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Besiktas.

Ajax kan zich woensdag al in de vierde groepswedstrijd plaatsen voor de achtste finales. Na drie overwinningen op rij volstaat winst bij Borussia Dortmund voor een plaats bij de beste zestien ploegen van de koningsklasse. Een gelijkspel is voldoende als Sporting Portugal niet wint van Besiktas.

Ajax bezorgde Dortmund twee weken geleden in de Johan Cruijff ArenA de grootse nederlaag ooit in de Champions League (4-0). Trainer Marco Rose van de nummer 2 van de Bundesliga kan geen beroep doen op de Noorse superspits Erling Haaland. Donyell Malen is wel weer hersteld van een maaginfectie. "We gaan er alles aan doen om Ajax minder aan de bal te laten komen", zei hij. "Als dat lukt, dan hebben we zeker een goede kans op succes."

Bij Ajax is Noussair Mazraoui hersteld van een griep. De club uit Amsterdam won nog nooit de eerste vier duels in het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax besluit de groepsfase met een uitwedstrijd tegen Besiktas (24 november) en een thuisduel met Sporting Portugal (7 december).

De wedstrijd tussen Dortmund en Ajax begint om 21.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.