Turkije verspeelt punten tegen Letland

31 mrt 2021, 00:45

Het Turkse voetbalelftal heeft in de derde kwalificatiewedstrijd voor de wereldtitelstrijd de eerste punten verspeeld. Het elftal van bondscoach Senol Günes kwam thuis tegen Letland niet verder dan 3-3. Turkije, dat eerder won van Nederland en Noorwegen, heeft in de stand nu nog maar 1 punt voorsprong op Oranje. Noorwegen en Montenegro staan gelijk met Nederland.

Kenan Karaman zette Turkije al na 2 minuten op voorsprong. Na zo'n half uur vergrootte Hakan Çalhanoglu de voorsprong. Nog voor rust scoorden de Letten tegen via Roberts Savalnieks.

Na de hervatting liep Turkije verder uit. Uit een strafschop zorgde Burak Yilmaz voor de 3-1. Roberts Uldrikis bracht de spanning na een klein uur echter weer terug. Vervolgens zorgde Davis Ikaunieks zelfs voor de gelijkmaker, 3-3. Feyenoorder Orkun Kökçü viel in de slotfase in bij Turkije.

Letland had zaterdag in Amsterdam met 2-0 van Nederland verloren.

Noorwegen won bij Montenegro, 0-1. Halverwege stonden ze al voor door een doelpunt van Alexander Sørloth. Noorwegen speelde met onder meer Erling Haaland, de wonderbaarlijke topschutter van Borussia Dortmund. Ook Martin Ødegaard, oud-speler van onder meer Vitesse en Heerenveen, deed mee.