Terug

Volg Vandaag Inside

Tsjechisch international Jankto komt uit de kast

Tsjechisch international Jankto komt uit de kast

13 feb 2023, 15:02

De Tsjechische voetballer Jakub Jankto is maandag uit de kast gekomen als homoseksueel. De 27-jarige international, die in eigen land voetbalt voor Sparta Praag, plaatste online een statement.

"Net als iedereen wil ook ik mijn leven in vrijheid leiden. Zonder angsten. Zonder vooroordelen. Zonder geweld. Maar met liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verstoppen", aldus Jankto, die in Italië voetbalde voor Udinese, Ascoli en Sampdoria en in Spanje bij Getafe.

Homoseksualiteit is in de voetbalwereld nog altijd een taboe. Vorig jaar mei kwam de jonge Engelse speler Jake Daniels van Blackpool, die toen 17 jaar was, uit de kast. Daarmee was hij de eerste nog actieve voetballer die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. In Australië ging Joshua Cavallo hem in 2021 voor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.