Terug

Volg Vandaag Inside

Tsjechië schrapt wedstrijd tegen Schotland vanwege corona

Tsjechië schrapt wedstrijd tegen Schotland vanwege corona

5 sep 2020, 06:06

Tsjechië heeft de Nations League-wedstrijd van komende maandag tegen Schotland vanwege het coronavirus afgezegd. Het besluit is genomen nadat het land vrijdag Slowakije met 3-1 had verslagen in de eerste wedstrijd die Tsjechië speelde in de Nations League.

De voorzitter van Slavia Praag zei kort voor de wedstrijd tegen Slovakije dat hij de Tsjechische bond vraagt zijn zeven geselecteerde spelers te mogen terugtrekken uit de nationale ploeg nadat een ander lid van het nationale elftal positief testte op het coronavirus.

'Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met de Covid-19', zei de Tsjechische bond in een verklaring op Twitter. 'Het nationale team beëindigt de huidige voorbereidingen met onmiddellijke ingang direct na de overwinning tegen Slowakije.'

West Ham United-middenvelder Tomas Soucek en AS Roma-aanvaller Patrik Schick misten de wedstrijd in Slowakije omdat ze in quarantaine zaten nadat ze in contact waren gekomen met een andere medewerker van het nationale team die besmet bleek met het coronavirus.

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, eraan toevoegend dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.