Terug

Volg Vandaag Inside

Tsjech Hapal bondscoach Slowakije

Tsjech Hapal bondscoach Slowakije

22 okt 2018, 16:48

BRATISLAVA (ANP/DPA) - De Tsjech Pavel Hapal is door de Slowaakse voetbalbond aangesteld als bondscoach. De 49-jarige trainer volgt Jan Kozak op. Kozak stapte op na de nederlaag in de Nations League tegen Tsjechië op 13 oktober. Zijn opvolger Hapal tekent een contract tot en met de kwalificatiecyclus voor het EK 2020.

Hapal is een bekende naam in het Tsjechische en Slowaakse voetbal. Tijdens zijn actieve loopbaan speelde de middenvelder voor verschillende Tsjechische clubs. Ook speelde hij drie jaar bij Bayer Leverkusen. Voor de nationale ploeg van Tsjecho-Slowakije en later Tsjechië kwam hij 31 keer uit.

Als trainer werd Hapal kampioen van Slowakije met MSK Zilina in 2010 en bereikte hij tevens de groepsfase van de Champions League. Hapal was daarna onder meer bondscoach van Jong-Slowakije.

Het vertrek van Kozak verraste de Slowaakse voetbalbond. De 64-jarige trainer legde zijn functie neer nadat meerdere spelers na de nederlaag tegen rivaal Tsjechië in een nachtclub waren gespot. Kozak had hen juist opgedragen om op tijd naar bed te gaan voor de training van de volgende ochtend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.